Calendari

divendres, 18 de març de 2022

Jocs de taula

Jocs de taula

El divendres a la tarda fem jocs de taula amb el Dani. L'altre dia ens va portar els jocs de l’Hilo, Allegre i el Tuki tuki. Els jocs estan inspirats amb l’esport del golf. Cada joc té un nivell, el Tuki tuki és el més fàcil, van jugar el Guim, el Ton, l'Eric i el Pau. El joc de l’Hilo és el segon més fàcil i van jugar, l'Ares, el Genís Martín, l'Anouk, la Clara, l'Aina i la Jana. El més  difícil és el joc de l’Allegre. Van jugar la Mirela, el Rafa i el Genís Muntanya. Tots els jocs tenen la mateixa dinàmica però l’Allegre i l’Hilo tenen alguna norma més complexa. 

Com es juga al joc del Tuki Tuki: És un joc de +de 8 anys i és de 2-6 jugadors. Es reparteix una quadrícula de 2x4 a tots els jugadors. Al principi del joc tots els jugadors han d'aixecar dues cartes. A cada torn has d’agafar una carta de la pila comuna. L'objectiu del joc és tenir menys punts possibles. Quan tu agafes la carta pots decidir descarta-la i girar una de les teves de la quadrícula, també pots decidir canviar-la per una que tens girada o per una que no està girada. Si tens dues d’iguals, una a dalt i l’altre a baix et suma zero punts, si tens dos sets, un a dalt i l’altre a baix i al costat també tens dos sets més et suma -5 punts, si tens tres sets a dalt i a baix et suma-10 punts i així fins a -15. Si per exemple  tens un 3 i un 7 et suma deu punts. Hi ha una carta  especial que és el "Tuki Tuki", aquesta carta es un comodí. 

Com es juga al joc de l’Hilo: el joc de l’Hilo és molt semblant al joc del Tuki Tuki però és una graella de 3x3.Tots dos jocs tenen la mateixa dinàmica. Les cartes de l’Hilo tenen colors i si ajuntes tres del mateix color la fila et desapareix i et pots quedar sense cartes. Una cosa que canvia és que si tu ets el primer en tenir tota la graella descoberta en acabar, els altres tenen un torn més i s'acaba la partida, però si ets el primer en acabar i si no ets el que té menys punts sumes el doble de la teva puntuació. I així es juga al joc de l’Hilo.

Com es juga al joc de l‘Allegre: el joc de l’Allegre és un joc molt semblant als dos altres jocs però és una mica més complexa. Les normes diferents són: que és una quadricula de 3x4, una altre norma és que tu pots jugar amb una filera del jugador de la teva esquerra. Aquesta norma és una mica complexa. Però la mecànica és la mateixa. En aquest joc té la mateixa norma que l’Hilo del primer jugador en acabar. Aquest joc té unes normes molt difícils. La puntuació és molt semblant al joc de l’Hilo.

Espero que hagueu entès aquets tres jocs i que us hagin agradat.

 Genís Martín Felipe
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada