Calendari

dilluns, 26 d’abril de 2021

Connexions

 
 
 

Una paraula que es projecta abastant tot, en totes les dimensions, de dins cap a fora, de fora cap endins. D’un mateix amb si, amb l’altre, amb la natura, amb la vida. Un significat que sembla no tingui límits però que ens limita quan no hi és.

Una combinació de deu lletres que, fins i tot els més petits de l’escola, ressonen amb la unió dels seus sons i poden completar-la encadenant sentiments, formes i camins. Cinquanta-un infants de totes les comunitats de la nostra escola reunits amb un nou objectiu, intercanviant idees, imatges, sensacions, que han anat donant visibilitat a la nostra xarxa de relacions extenses i íntimes, enllaçant punts de trobada amb signes i codis de diferents llenguatges de l’art contemporani, per expressar el que pensen, el que senten i el que somien quan el so impactant de CONNEXIONS s’entreteixeix amb les seves, les nostres, sinapsis.

Hem viscut el procés des de l’enorme vastedat del terme, començant amb una gran trobada envoltats d’arbres, riera, ocells i cel, on tothom va expressar què li venia en sentir “connexions”. Més de dues pàgines d’idees evocades, que els més grans van organitzar en les categories de símbols, natura, aparells i contacte. Una extensa relació de amb qui, amb què i com connectar. 

Com a mestres, vam optar per deixar camp obert a la lliure expressió creativa i personal, recolzant amb materials, espais, enregistraments i facilitant l’apropament a l'art contemporani des de diferents vessants artístiques a través d’exposicions i tallers relacionats amb la pintura, el teatre, el teatre musical i la dansa, impartits per artistes de cada disciplina. 

Tot es va anar teixint amb un ritme orgànic, lent i continu, viatjant de les imatges internes a les formes exteriors i viceversa. Uns de forma individual, d’altres compartint projecte, sumant-hi pintura, dibuix, teatre, dansa, música, videocreacions, escultures humanes, explosions de colors, blanc i negre, mides grans i mides petites, diàlegs, monòlegs i silencis, tacte, contacte, mirades, abraçades i molta escolta.

Aquest projecte ens ha portat a crear i recrear. Ha recorregut ponts entre la immediatesa i l’etern. Ha obert noves finestres cap el món i cap a nosaltres mateixos. Ens ha reconnectat amb la sensibilitat i la força. I ens ha apropat als altres.  

Cap comentari:

Publica un comentari