divendres, 26 de febrer de 2021

Filtres casolans amb ampolles i visita a la depuradora de Mura

El dilluns 8 de febrer, a l'estona de bosc vam fabricar filtres casolans senzills, posant-hi cotó, herbes i pedres grans, mitjanes i petites. Vam agafar una ampolla, la vam tallar, vam posar les coses per filtrar dins, vam agafar aigua de la riera amb una mica de sorra per fer-la bruta i poder provar si filtrava o no. El resultat va ser millor del que molts de nosaltres esperàvem, va sortir neta, a vegades una miqueta tèrbola, però va sortir bé.

                                                                                      👇👇

Si vols veure més imatges clica aquí...👈👈

                                                                                       👆👆

 

El dimarts 9 de febrer vam anar a la depuradora de Mura, era petiteta, com Mura.

Quan vam arribar, hi havia un home que es deia Sergi (li havíem dit que vindríem) i ens va dir una mica com funcionaven les depuradores (en especial la de Mura).

Ens va explicar que l'aigua que tirem de la rentadora, el vàter, la pica, el rentavaixelles, la dutxa, etc. (aigua residual) anava per un tub i quan arribava a la depuradora, passava per un reixa, on es quedaven les substàncies més sòlides. Després, anava a parar a un dipòsit, a continuació una bomba la pujava cap amunt i després anava al tamisador, que separava les coses sòlides petites. Una vegada acabat aquest procés anava a "l'ou fregit", la part de fora tenia fang i coses sòlides que no havien separat ni la reixa ni el tamisador, i a vegades s'agitava que es deia aeròbic (amb oxigen), i quan no s'agitava es deia procés anòxic (sense oxigen). També hi havien milers de bacteris microscòpics que es menjaven el sòlid que hi havia (no dormien ni descansaven), es deia procés biològic. Quan estava més neta, passava a la part de dins de "l'ou fregit" (per decantació), i quan ja estava neta del tot, anava a la riera.

Hèctor Hidalgo Escudero


                                                                                      👇👇

Si vols veure més imatges clica aquí...👈👈

                                                                                       👆👆

Cap comentari:

Publica un comentari

Calendari