Calendari

dimarts, 25 de novembre de 2014

Els incendis forestals

El divendres 14 de novembre van venir dues noies, la Rat i l’Helena a parlar-nos sobre incendis forestals i com parar-los. Primer ens varen explicar qui eren i de què tractava el grup, després ens van explicar perquè la mascota és un llop. Abans, perquè els llops no es mengessin les ovelles, foragitaven els llops amb foc. L’objectiu d’aquest grup és parar els focs prop dels pobles ja que a certs pobles, quan arribin els bombers ja haurà començat el foc fa estona i per evitar-ho volen tallar una mica per la part de sota dels arbres perquè així el foc sigui una miqueta més controlat. Perquè ho entenguem mes bé ens van posar per padrins i fillols perquè  fem un arbre i una casa de paper cadascun  utilitzant papiroflèxia per després cremar-ho, però com que plovia van haver de tornar el dimarts.
El dimarts 18 de novembre van tornar a les 14:45 per fer-nos la demostració, o sigui, que vàrem haver de començar la classe abans del normal. Primer els grans vàrem haver de col·locar el tronc ( Fet de cartró, un tros de filferro i aguantat amb una mica de cinta adhesiva ) a l’arbre de paper i després vam col·locar  les casetes i els arbres de paper en els dos tipus de bosc ( Gestionat i no gestionat ). Per fer que els boscos es cremessin van posar-hi arbustos ( Palla ) i paper, i al bosc gestionat serradures. Jo vaig col·locar una casa de paper, abandonada és clar, al bosc no gestionat, la qual es va cremar i les que estaven al bosc gestionat òbviament no.
Després vàrem anar a la Font de la Noguera on vàrem jugar a un joc on un de nosaltres llegia una endevinalla i havíem d’endevinar què era i després havíem de trobar una caixa que portés a la tapa un dibuix de la cosa/objecte de l’endevinalla. Quan vàrem tornar a l’escola, com que encara faltava una mica vam jugar durant l’estona que faltava.

JOSEP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada