Calendari

dimecres, 17 d’abril de 2019

Eleusis

El divendres 5 d'abril va vindre el Sandro a ensenyar-nos un altre joc de taula amb cartes. Aquest joc de taula es deia "Eleusis". El joc anava de que un s'inventava una llei i els altres jugadors l'havien d'anar descobrint durant la partida.
Es reparteixen 14 cartes per cadascú. El jugador que inventa la llei comença tirant 2 cartes, per exemple la llei és carta de color vermella carta de color negre. Llavors els altres jugadors no saben la llei. El que ha creat la llei no tira més cartes però diu si la carta que ha tirat el jugador està bé o malament. Un jugador tira una carta i el jugador que ha creat la llei li diu si està bé o malament. Quan algú creu que ja sap la llei diu "sóc descobridor". Llavors el que creu que ja sap la llei ha de dir si el que tiren els altres esta bé o malament però el que tria la llei segueix sense tirar i corregeix al que és el "descobridor". Per exemple el descobridor diu que la carta que ha tirat un altre jugador està malament però en realitat està bé llavors el descobridor deixa de ser descobridor i una altre persona ho torna ha de dir si creu que sap la llei. El joc s'acabava quant s'arribava a 30 files de cartes. Si tu en la teva pila de cartes amb 30 cartes restes 30-14 si en tens 20 llavors restes 20-14 llavors guanya qui tingui més punts. El descobridor te l'aventatge de tindre els punts de la naturalesa i els seus de la baralla de cartes d'abans.


                                                                   (David)                                                     

1 comentari:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina