Calendari

dijous, 8 de febrer de 2018

MÚSICA AMB PARTITURA

La setmana passada vam fer música amb partitura amb la Jenay. Ens va donar una partitura a cadascú. A la partitura hi havia 6 veus, cada veu tenia un instrument. La veu 1, 2 i 3 instruments determinats i els 4, 5 i 6 són indeterminats. En la partitura hi havia 8 compassos de 4 pulsacions. Quan vam acabar de mirar el paper la Jenay ens va dir que faríem la veu 4, 5 i 6. També va dir quina veu faríem i vam agafar els instruments. Quan vam agafar tots els instruments ens vam asseure a la taula i vam començar a tocar la veu que ens tocava. Després ens vam inventar una introducció i un final. Després vam fer parelles, vam agafar un instrument per cada parella. Llavors vam practicar la veu 1 i després la veu 2 si ens donava temps. Quan ens vam aprendre la veu 1 i si podíem la 2, uns vam reunir amb els instruments i vam tocar la primera veu.

Tant els de CM com els de CS hem treballat una peça de conjunt instrumental a partir de la partitura.

CM: Partitura a 6 veus, 3 melòdiques i 3 rítmiques. Hem treballat les veus rítmiques per separat i fent roda d’instruments. Després hem treballat les 3 veus melòdiques per parelles amb un instrument, cada parella una veu diferent. Quan ho hem tingut tot ens hem ajuntat i hem practicat les diferents veus tots junts. Una de les dificultats d’aquesta peça és que l’hem interpretat sense acompanyament enregistrat i per això hem creat una petita introducció per començar i una coda per acabar. Hem aconseguit estar tots concentrats doncs la part de cadascú és important i el resultat conjunt ha estat molt bo!

CS: Partitura a 4 veus, 1 melòdica i 3 rítmiques. Hem treballat les veus rítmiques per separat i després hem decidit els instruments més adients per a interpretar cada veu i hem fet roda d’instruments per practicar-les totes. Després hem treballat la lectura de la primera veu, la melòdica, ja que un cop sabem llegir-la és més fàcil tocar-la. Seguidament l’hem practicat de forma individual o amb parelles amb els diferents instruments procurant utilitzar les dues baquetes cosa que a vegades ens costa molt. Finalment hem pogut ajuntar-ho tot i distribuir-nos per interpretar tots plegats les diferents veus.                                                                 David L.

Cap comentari:

Publica un comentari