Calendari

dimarts, 7 de març de 2017

Simón coll i caves Codorniu

El divendres 9 de febrer vam anar a la fàbrica de xocolata Simón Coll i les caves Codorniu. A la fàbrica de xocolata vam mirar un vídeo de com es feia la xocolata, quan la van descobrir i qui són la família Coll. Mentre miràvem el vídeo es van obrir unes persianes i a través d'un vidre vèiem els treballadors de veritat com feien la xocolata. La guia ens va explicar que cada dia feien un motlle diferent. Avui feien el d'una fulla. Estaven fent figuretes de Pasqua perquè s'està acostant. Després de mirar com treballaven vam anar als bancs del vídeo i vam agafar una safata que estava amagada a la sala. Allà dintre hi havia unes bossetes que a dintre hi havia sucre, canyella, vainilla, cacau, mantega de cacau i llet en pols. La guia ens va explicar com es jugava a aquest joc. Ella ens deia:
- com es fa la xocolata negra?
Nosaltres havíem d'agafar ingredients. Ella ens donava una pista i la pista era que només hi havia 2 ingredients. Nosaltres  vam endevinar que la xocolata negra es fa amb cacau i sucre. Després podíem provar-la. Estava molt bona.
Després vam fer el mateix amb la xocolata amb llet, però aquesta vegada eren 4 ingredients, el cacau, el sucre, la llet en pols i la vainilla. També la vam provar aquesta i l'última, la xocolata blanca que es fa amb mantega de cacau, farina de llet, sucre i vainilla. La xocolata blanca gairebé no porta cacau.
Més tard vam anar a les caves Codorniu. Ens van deixar olorar els 8 primers raïms. Després vam anar a la cava i vam pujar a un tren. Anava molt ràpid. El recorregut era tota la cava, molava molt !!

Diana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada