Calendari

dimarts, 15 de novembre de 2016

COLÒNIES A JUNEDA


Els dies 26, 27 i 28 d'octubre els mitjans de la ZER Moianès Ponent vam anar de colònies a Juneda a la granja escola Les Obagues. Allà, vam fer tallers de transformació d'aliments, forn, granja i paisatge. En el taller de transformació d'aliments vàrem fer mandonguilles de pollastre i de formatge, hamburgueses de carn de porc i mantega. 

En el taller de forn vam fer pa i figures de pa. Per fer el pa vam necessitar aigua, farina i llevat. Després ho vam amassar fins a fer la forma del pa que volíem. Finalment ho vam posar al forn.  

En el taller de la granja vam netejar els fems dels estables dels animals, vam donar menjar als porcs, als cavalls, a les ovelles, els conills i a les vaques. També vam munyir les vaques. Les vaques es munyen a la nit i al mati, per munyir ho fèiem amb una maquina que la posàvem als pits de la vaca.

En el taller de paisatge vam anar a fer una petita excursió pel voltant de la casa de colònies. Al llarg del camí vam observar com era el paisatge de Juneda. Vam veure que hi havia molts camps on vam recollir panotxes de blat de moro, gira sols i també pomes dels arbres fruiters. Les granges d'animals i els tractors per anar a treballar al camp són altres elements que formen part d'aquell paisatge. I sobretot vàrem veure que era un paisatge de plana. 

Ens va agradar molt poder anar de colònies amb els nostres companys de la ZER i també anar a les Obagues.  


Mitjans

Cap comentari:

Publica un comentari